Padelracketmärken

Vi har för närvarande information om padelracketar från följande varumärken. Tveka inte att höra av dig om du tycker vi saknar någon tillverkare.

Adidas

Adidas är ett av de största padelracketmärkena som med sina modeller Adipower och Metalbone har blivit mångas favorit både bland motionärer och elitspelare.

Ares

Ares är ett spanskt märke som tillhör Vibor-A-familjen. De tillverkas i samma fabrik och erbjuder lite enklare modeller vilket gör att de kan införskaffas för lite lägre kostnad.

Babolat

Babolat grundades av Pierre Babolat år 1875 och har sedan dess ägnat sin själ till racketsport. Från att från början endast tillverka senor till rack har Babolat idag ett komplett sortiment med både rack, kläder, skor och tillbehör och är ett av världens mest sålda padelmärken.

Black Crown

Black Crown är ett ganska nystartat varumärke från Llinares del Valles i Barcelona-trakten. Det är också här man tillverkar sina padelracket och har på kort tid lyckas skapa sig ett ansett namn inom padel.

Bullpadel

Bullpadel är ett av de absolut största padelmärkena och var en tidig och stor aktör på den svenska marknaden. Det är ett spanskt märke grundat 1995.

Cabra Padel är ett nytt skandinaviskt märke som 2022 släppte sin första kollektion av padelracketar. Namnet cabra betyder get på spanska och anspelar på engelskans GOAT (Greatest Of All Time). Märket använder sig av exklusiva, relativt dyra material för att ge maximal spelkänsla till spelarna.

Cartri

Cartri är ett spanskt varumärke specialiserade på padel som grundades 2003 och med huvudkontor i Elche i Alicante-provinsen.

Cork

Cork är ett portugisiskt padelmärke grundat av Nicolau Silva och sedermera även Pedro Plantier. Cork erbjuder handgjorda kvalitetsracketar som sticker ut med sitt unika utseende.

Donnay

Donnay är ett internationellt företag, med ursprung i Belgien som tillverkar olika typer av sportutrustningar. Mest känd är produktionen av golfutrustning, tennisbollar och tidigare också tennisracketar. 2022 ger de sig även in på padelmarknaden och presenterar de första modellerna.

Dopadel

DoPadel är ett ungt svenskt padelmärke från Göteborg som släppte sina första padelracketar 2020. De utmärker sig genom att alla modeller har försetts med en patenterad gummiyta.

Drop Shot

Drop Shot är ett spanskt varumärke som är stort och välkänt i alla padelländer. Märket grundades 2009 och strävar efter att ligga i framkant med teknologiska framsteg inom tillverkningen av padelracketar.

Dunlop

Dunlop är ett av mest anrika märkena inom padel och är pionjärer inom flera områden, de var bland annat först med att använda diamantform och hybridform på racken. Dunlop Sport är ett multinationellt företag baserat i Storbritannien som gav sig in på racketsport redan 1909.

Fila

Fila är ett internationellt varumärke och företag som tillverkar sportkläder och sportskor grundat i Biella i norra Italien 1911 och som under åren haft stora affischnamn som Björn Borg och Ingemar Stenmark. Numera har man huvudkontoret i Seoul, Sydkorea. Lanserade första padelracketarna 2022.

Padelracketmärket FZ Forza

Harlem

Harlem padel grundades 2016 och tog sig några år senare in på den svenska padelmarknaden.

Head

HEAD är stort och erkänt varumärke inom idrottt med verksamhet inom skidor, snowboard och flertalet racketsporter. Inom padeln lanserade de sina första modeller 2009-2010.

Impero Padel

Padelracketmärket Impero Padel

Joma

Joma är ett spansk varumärke som startade redan 1965 och som tillverkar kläder, skor mm inom flera idrotter. Joma finns i över 120 länder och har nyligen även lanserat sina första padelracketar.

Kuikma

Decathlon är ett sportföretag, grundat i Frankrike 1976. Det har ett tusental varuhus världen runt. KUIKMA är sportvaruhusets Decathlon eget märke för padel som grundades 2019. Man har ett nära samarbete med en av världens bästa tränare: Horacio Álvarez Clementi (HAC) som hjälper till i utvecklingen av märkets racketar.

Padelracketmärket Magnus Padel

Padelracketmärket Middlemoon

Nox

Spanska NOX startade upp sin verksamhet i Barcelona-regionen 2008 och är sedan 2019 officiell racketpartner till World Padel Tour. Utan tvivel en av padelvärldens största märken.

Osaka

Osaka är ett japanskt märke som sedan 2011 varit verksamma inom främst landhockey där de blev stora på kort tid. De siktar numera även på padel där de syns allt oftare.

Our Padel Story

Our Padel Story är ett svenskt företag som startades av tre killar med racketbakgrund 2017. De sticker ut genom sin säregna look på racketmodellerna.

Padelracketmärket Oxdog

Prince

Prince är ett klassiskt amerikanskt sportvarumärke inte minst inom tennis. Redan 1986 lanserade Prince sin första padelkollektion, vilket sammanföll med sportens stora framgång i Argentina. Prince padel har sitt huvudkontor i Zaragoza, Spanien.

Royal Padel

Royal Padel är ett spanskt padelmärke från Barcelona som var en av pionjärerna i branschen och grundades 1991. Svenska agenturen för märket har Padelmaniac och padelfantasten Thorbjörn Östling ansvar för.

RS

RS Sports är ett sportvarumärke grundat 2013 av tennisstjärnan Robin Söderling. RS Sports tillhandahåller premiumprodukter i tre divisioner: Sportkläder, Tennis och Padel. Mottot för RS är att erbjuda “Premiumprodukter utvecklade av spelare för spelare”.

Padelracketmärket Salming

Sane

Sane är ett anrikt padelmärke från Argentina med start redan 1989. De har numera flyttat sin produktion till Madrid, där alla produkter görs för hand. SANE är en förkortning för Sistema Antivibratorio de Núcleo Elástico, en teknologi som plockades fram för att erbjuda racketar med bra fart ,lägre vikt och med antivibrationssystem.

SET

Set är ett Valencia-baserat varumärke som startade upp för cirka sju år sedan med produktion av racketar, kläder och annat inom padel. Deras sortiment finns i ett stort antal länder och man gör nu en stor satsning för att ta större plats på marknaden.

1994 startade Emilio Forcher, en argentinsk padelpionjär, sin jakt på det perfekta racket. Många av de största stjärnorna har någon gång i sin karriär spelat med Side Spin-racketar t ex Fernando Belasteguin, Pablo Lima och Miguel Lamperti.

Siux

Siux är ett spanskt varumärke som firar tioårsjubileum (2022) på padelmarknaden. Märket har lyckats knyta till sig flera toppspelare i världspadeln och blivit ett erkänt padelmärke på ganska kort tid.

Slazenger

Slazenger var en av världens allra första tillverkare av padelracketar, som då tillverkades av trä, och gjorde 2020 en nystart inom padeln. Med anor från 1881 kan Slazenger bl a stoltsera med idrottsvärldens längsta obrutna sponsorkontrakt nämligen som bollleverantör till klassiska tennisturneringen Wimbledon sedan 1902.

StarVie

Starvie är ett varumärke med full fokus på padel som etablerades redan 2002 och har genom åren sponsrat flera världsspelare.

Stiga

STIGA är ett klassiskt svenskt internationellt varumärke med huvudkontor i Eskilstuna som startade redan 1944. Det är en av världens största märken inom bordtennis. Tillsammans med svenska padelstjärnan Daniel Windahl gör de en satsning även inom padel.

Padelracketmärket Tactical Padel

Techton of Sweden

Techton of Sweden är ett svenskt företag med bas i Uppsala som grundades 2018. De tillverkar handgjorda högkvalitativa padelracketar och utrustning med känsla för perfektion och deras koncept bygger på maximal prestanda, med uttrycksfull design.

Padelracketmärket Tretorn

Varlion

Varlion padel grundades 1993 i Argentina och lanserade sitt första padelracket ett par år senare. Numera bedrivs verksamheten i Spanien. Mike Yanguas är en av varumärkets frontfigurer.

Vibor-A

Vibor-A är en spansk rackettillverkare med bas i Madrid där deras modeller tillverkas, designas och utvecklas. Känsla är deras ledord och deras handgjorda racketar går igenom ett stort antal tester för att säkerställa kvalitén innan de levereras. De startade upp i Sverige 2017.

Vidar of Båstad

Vidar of Båstad grundades, som namnet antyder i svenska padelns födelseort Båstad. De har som ambition att skapa ett svenskt varumärke inom racketsport som tar kvalitet, design och spelkänsla på allvar. Alla racketar är tillverkade för hand i Madrid vilket gör att varje enskilt racket är unikt och av yttersta världsklass tillsammans med svensk kolfiber.

Padelracketmärket Volt

Padelracketmärket Wallich Padel

Wilson

Wilson är ett av världens största och äldsta racketsportföretag och har framgångsrikt lyckats i sporter som tennis, badminton, squash och padel. Med ett ursprung i Chicago, USA, så tillverkar man racketsportprodukter av högsta kvalitét och är många världsstjärnors givna val. Märket ingår i den stora koncernen Amer Sport.